OLJA EINFALT ART GALLERY - DUBROVNIK

Objavljen 10 02, 2012 u (11:57) | Oglas pregledan: 465 | Broj oglasa: #5393
Županija:   Dubrovačko-neretvanska županija
Grad:   Dubrovnik

Olja je završila akademiju primjenjenih umjetnosti i stekla status akademskog slikara. Po završetku akademije postaje članom Splitskog HULU-a. Prvu izložbu je organizirala 1992. godine pod nazivom "Lijepi svijet". 

Ona je veliki promatrač života. Ponekad je to potraga za ljepotom života, ponekad je to impresija. Drugi put je to dramatična, subjektivna analiza. Sve te stvari postoje istodobno u Olji, u njenom biću koje registrira promjene oko sebe i spaja nespojivo.

Njen kolorit je konstantni element koji je čini prepoznatljivom. Različitim intenzitetima koje pruža, uvijek ostaje unutar iste game. Gama postaje konstanta koja u potpunosti povezuje Oljine radove. Njena gama je opasna. 

Svojim slikanje orijentiranim prema osobnim iskustvima, bez želje za asimiliranjem novih pojava, ostaje vjerna svojim realizacijama u slikanju.  Objektivno gledajući, to je njena velika šansa i jedini mogući put.
Iz nje zrači senzibilitet, neposrednost i osjećaj za boju i mjeru....sve ono što je sastavni dio zrelog slikarstva.
Njezine slike rađaju se u dahu, otkrivajući dušu mlade slikarice, žene koja slika srcem.

Po završetku akademskog obrazovanja Olja se počinje baviti tekstilnim dizajnom, te kreira vlastitu modnu marku Skandal. Nakon 15 godina napornog stvaralaštva u tekstilnoj industriji, Olja se zaželjela izazova te se nedavno okrenula svojoj drugoj ljubavi; primijenjenoj umjetnosti.
Galerija u Dubrovniku se nalazi u samom centru starog grada na Stradunu, u Antuninskoj ulici broj 4.

Ponuda:
Olja posjeduje sposobnost da kistom i bojom oplemeni platno, nakit, staklo. U ovoj fazi u fokusu je njenog interesa slikanje na staklu. Pred našim se očima na staklenim ribama i čašama pojavljuju jarboli, jedra, ulice i kuće. Dominantne su boje u njihovoj raznolikosti i bogatstvu.
Nakon slika i nakita, Oljin interes je staklo kao medij na kojem rijetkom inventivnošću niže paletu boja od pastelnih, do boja brokata i starog zlata. Njene ribe različitih veličina "odjevene" kreativnom paletom ukrasi su stanova i poslovnih prostorija.  Njena vertikalna stakla s likovima madona djeluju kao dijelovi s vitraja. Svi radovi su ručno izrađeni od prirodnih materijala kao što su staklo, kamen i žica.

OLJA EINFALT ART GALLERY
Adresa: Antuninska ulica 4
20000 Dubrovnik
Tel: 00385 91 222 7680
E-mail: ured@skandal.hr
Web: www.skandal.hr/#!olja-einfalt


Kontakt informacije
Kontakt ime:OLJA EINFALT ART GALLERY
Kontaktirajte oglašivača

Unesite tekst prikazan na slici u okvir ispod.
mogući znakovi su slova od A do H u donjem slučaju
i brojevi 1 do 9.


 
Copyright 2011 - Istra Kvarner Oglasnik | Hosting: TOTOHOST